Jeroen van BROKX Electronics: ‘Mijn kleine winkeltje werd in korte tijd behoorlijk groot' - indebuurt Vlaardingen (2024)

  • 13 sep '21

Aangeboden doorING Zakelijk

Het begon acht jaar geleden met een klein winkeltje van een paar vierkante meter. Inmiddels zijn er voor BROKX Electronics al heel wat meters bij gekomen. En ook online maakt het bedrijf een groei door. “Door corona moesten de winkels dicht, maar ik heb zeker niet stilgezeten,” vertelt eigenaar Jeroen Brokx. “De webwinkel is nog nooit zo uitgebreid geweest.”

Jeroen heeft passie voor zijn zaak en is blij dat ook achter de schermen alles goed geregeld is.Bankzaken regelt hij bijING Zakelijk. Want daar heb je je financiën altijd bij de hand met een app. Ook kan je zo terecht bij een adviseur als je even wilt sparren.

Jeroen Brokx is een typisch voorbeeld van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. “Als kind kwam ik al in winkeltjes die allerlei elektronica-onderdelen verkopen. Ik vond het altijd leuk om zelf dingen te maken en kon er dan ook uren rondneuzen,” vertelt hij. Na jarenlang in de automatisering te hebben gewerkt besloot Jeroen de stap te nemen om voor zichzelf te beginnen. En zo ontstond BROKX Electronics aan de Eendrachtstraat.

Specialistisch

Midden in de recessie, in 2013, opende Jeroen zijn winkel in elektronicacomponenten. “Je kunt het zien als een risico, ik zag het als een kans,” aldus de positief ingestelde ondernemer uit Vlaardingen. “Mijn zaak is vrij specialistisch, dus ik wist dat de vraag er was. Inmiddels is BROKX Electronics zelfs de enige winkel in de wijde omgeving, dus die vraag is alleen maar groter geworden.”

Jeroen Brokx heeft dan ook klanten uit heel Nederland en zelfs daarbuiten. “Zowel aan bedrijven als aan hobbyisten verkoop ik steeds meer producten,” vertelt hij. “Dit zijn elektronica componenten, zoals weerstanden, condensatoren, IC’s en transistoren. Maar daarnaast ook gereedschap, behuizingen, bouwpakketten om zelf te solderen en nog veel meer. En wat ik niet heb, kan ik bestellen.”

Persoonlijk

Jeroen is heel trots op wat hij in de afgelopen acht jaar heeft weten te bereiken. “Het is ontzettend leuk om iets vanaf de grond op te bouwen en steeds verder uit te breiden,” vertelt hij. “Mijn kleine winkeltje is inmiddels een behoorlijke ruimte geworden met een flinke voorraad artikelen – ook steeds meer exclusieve componenten en merken.”

Ik vind het belangrijk om een persoonlijke service te leveren

Jeroen gaat verder: “Die groei is mooi, maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik een persoonlijke service kan blijven leveren. Er zijn niet veel van dit soort winkels meer, ze zijn veelal vervangen door webwinkels. Maar er is juist in deze branche behoefte aan méér. Zo krijg ik nog regelmatig klanten in de winkel of aan de telefoon die iets willen repareren, maar niet precies weten wat ze hiervoor nodig hebben. Ik kan ze uitleg geven en adviseren welke componenten te gebruiken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Toch is BROKX Electronics niet alleen een winkel, maar ook een webwinkel. “Alle producten die ik verkoop, zijn ook via de webwinkel te bestellen. Dat maakt het mogelijk om een veel breder publiek te helpen. En juist het feit dat men mij ook persoonlijk kan benaderen voor uitleg en antwoorden, maakt het succes van de webwinkel groter.”

Klanten goed van dienst zijn

Toen de coronacrisis begon, wist Jeroen dat er wat moest gebeuren om te blijven groeien. En zoals hij zich door de recessie niet uit het veld liet slaan, liet hij dat door deze crisis ook niet gebeuren. “Ik besloot de tijd die ik dicht moest goed te benutten, het was juist in die periode dat ik zelf steeds meer ben gaan automatiseren,” vertelt hij. “Door bijvoorbeeld alle voorraad te koppelen aan mijn webwinkel kon ik meer klanten helpen en heb ik nu nog altijd meer tijd over om klanten te goed van dienst te zijn.”

Ook de persoonlijke service heeft Jeroen zoveel mogelijk weten te behouden. “Het leukste aan eigenaar zijn van een winkel, is het contact met de klanten. Maar toen de winkels tijdelijk dicht moesten viel dat ineens weg. Daarom ben ik zelf de bestellingen in de buurt gaan rondbrengen, waardoor ik toch nog regelmatig contact had met mijn vaste klanten die in deze tijd online gingen bestellen. Ook zij vonden dat erg leuk.”

Betrouwbare bank

Support van de bank heeft Jeroen gelukkig niet nodig gehad. Wel was het fijn om te weten dat hij in zo’n onzekere periode altijd kan rekenen op steun, mocht het nodig zijn. “Ik heb altijd al mijn bankzaken geregeld via ING, dus toen ik voor mezelf begon was het niet meer dan logisch om ook met ING Zakelijk verder te gaan. De bank is betrouwbaar en werkt net als ik digitaal, maar ook persoonlijk. Daar hou ik van.”

Ben je ondernemer en wil je een bank waarmee je dóór kunt?Maak kennis met ING Zakelijk.

Jeroen van BROKX Electronics: ‘Mijn kleine winkeltje werd in korte tijd behoorlijk groot' - indebuurt Vlaardingen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5639

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.